Wednesday, March 24, 2010

Sedap GILE!!

Dear Bloggers....
nak kene gak bagitau korang cite ni....
Series tak boleh tolong dah
Ada ke patut....
dalam seminggu ada sampai 4 kali order air tu...
dah dekat 3 minggu ni... ada la dekat 10 kali kot
dok order minuman tu!
Kalau tak dapat parking.... berenti tepi jalan....
dengan harapan tak kene saman....
pun sanggup gi beli air tu!
Walaupun area tu selalu jem....
nak minum air tu punya pasal,
sanggup gak redah tu!
Kalau tak minum dalam lat 2-3 hari tu rasa cam
ada yang tak kena!!!
Malam terbayang-bayang....
terasa-rasa kat tekak kesedapan air tu
Celik je mata rasa cam nak terus je gi kedai tu!!!
Oh no... series punyer
*
*
*
Air apa laaaa yang aku dok ketagih ni?
Kat kedai mana?
Kat kedai ni...
69-G Jalan Telawi 3,
Bangsar Baru,
59100 Kuala Lumpur.
Tel: 03 22875507
Operation hours: 8am – 2am
Corner shop kat sebelah Bangsar Village 1 and 2
Air ni haaa....
Chawan Frappe RM5.50
Kopi + Nescafe + Susu + Ais +
maybe ada bahan rahsia yang menyebabkan
ketagihan melampau!
A'ah.... kopi susu je. Tapi ntah kenapa laaaa
aku rasa cam sedap sangat... hehehe
Sori takde pic sendiri...
tak pernahnyer sempat nak snap gambo...
dah abis diminum!!
Nak pesan segelas lagi.... malu la plak.... hehehe
Yang menjadikan Chawan Frappe ni spesel...
pada aku yang memang hantu kopi...
yang boleh minum sampai 4-5 cawan kopi sehari
dan masih terbongkang tido di malam dan siang hari....
Chawan Frappe ni memang best!!
Lagi kaw dari Coffee Bean.... Starbucks...
Austin Chase... Gloria Janes etc...
Dah la tu... kopitiam Chawan ni ada menjual
macam-macam jenis kopi...
yang korang boleh pilih untuk dijadikan
Chawan Frappe ni
Ada kopi Kemaman, Kota Bharu, Kulim, Aik Cheong,
Kapal Api, Kluang, Cap Tupai, Muar 434, Ipoh,
Batu Pahat, Hang Tuah, Tenom etc
huihh.... siap hafal tu!!!
Series kalau korang menghayati rasa setiap kopi ni....
berlainan beb... mmmmmmm.....
so far my personal favorite...
Chawan Frappe Kopi Kota Bharu
coz yang ni kopi dia pekat,
melekat and ada hint of caramel :)
Ada tak sesapa nak mengalami nasib yang sama?
Sila angkat tangan!!
Nanti kita tenet kat Chawan ek...
Kepada penggemar kopi yang belum rasa
Chawan Frappe....
pegilah order segelas
Sure korang puas hati punyerlah!!!
RM5.50 je beb... takde tax
Kalau minum sana.... gelas tinggi...
kalau tapau... gelas plastik tu ketot sikit la...
Disclaimer:
Saya takde share kat Kopitiam Chawan
Saya cerita bagai nak rak ni sebab series
Chawan Frappe ni sedap gile!!
Kalau idak masakan sanggup drive on the way balik dari
Mid Valley (yang ada segala jenis kopi)
ke Shah Alam... sesaja gi
lalu Jalan Telawi yang sibuk time lunch...
semata-mata nak berenti tepi jalan gi beli
Chawan Frappe!!!
Kalau tokey Chawan nak saya jadi maskot Chawan Frappe...
of coz saya setuju!!!
Kalau tokey Chawan nak belanja saya Chawan Frappe...
esok gak saya datang kedai.... hehehe
Chalo darlings!

5 comments:

Anonymous said...

kopitiam ni ada sijil halal tak?

Masyithah Ma'arof said...

helo there.... saya tak perasan sijil halalnyer. tapi yang saya pasti, pemilik kopitiam ni Islam - ahmad farid yahya bersama iparnya afzal abdul rahim.

Fara said...

omg! you pun dah ketagih chawan? i mula2 dulu pergi situ sebab nak makan pisang rebus, sebab my cousin kata sedap. now i pun dah addicted to coffee dia. tapi problem parking la that area and selalu tak de seat dalam chawan! maybe we all selalu pergi peak hours kot :)

:: vErde+hAzizi :: said...

perghhh u boley jadi duta kedai nie la babe...mintak share laaa ape lagi :D

Masyithah Ma'arof said...

fara - kalau nak ke sana... i selalu park kat BV. nak harapkan parking tepi jalan tu series susah gile nak dapat. pisang rebus dia sedap ek? ok ok.... nanti i cuba. hhehe.

verde - hahaha!!! duta yang kuat makan. nanti2 kita gi lepak sini eh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...