Friday, November 12, 2010

Ada apa dengan KUCHING?

Dear Bloggers...

CHICKSTUFFS
tak pernah ke
Kuching, Sarawak


Hujung bulan ni ada trip ke sana
Well... ada Conference sebenarnya
Present poster... dapat trip fully sponsored :)
Alhamdulillah!

Ada sesiapa yang arif pasal Kuching?

Boleh tolong rekemenkan tempat-tempat wajib dilawati?
Boleh tolong rekemenkan juadah yang wajib dirasa?

CHICKSTUFFS
pergi tak lama
4 hari 3 malam je

Menginap di


InsyaAllah

*

*

*

Kat mana nak dapatkan...
Laksa Sarawak
Seafood
Mee Kolok
Kek Lapis Sarawak
yang paling kaw dekat-dekat dengan area hotel ye??


Diharap para bloggers sudi membantu ye :)

TQ Bloggers!!




8 comments:

SyidaGorjes said...

kek lapis kene beli kat dayang.naik sampan kat waterfront, byr 50sen.

Masyithah Ma'arof said...

syidagorjes: ooo... ok ok. akan saya ke sana nanti. TQ ye :)

Ninie said...

kek lapis kalu tak nak naik sampan dpn waterfron tu..ada gak jual kat kaki jln dpn kedai2 souveniers kat waterfront tu.

laksa swak yg plg kow kat Satok..about 10min fr waterfront.

seafood misti makan kat Topspot..kat ngan waterfront tu.kalu tnya org kat hotel tu dia tjukkan.situ makan kat kedai melayu ujung.misti order ketam black pepper, sayur midin.

enjoy ur holiday there!

Masyithah Ma'arof said...

hi ninie... tq so much 4 the info. laksa sarawak kat satok tu gerai ke kedai ek? ada namanyer tak? oh ok.... i google pun ramai yg kata makan seafood kat topspot best. orait ninie... akan ku pergi ke tempat2 itu. tq once again :)

Ninie said...

oo yer laksa swak kat satok tu gerai2...kul 6 ptg ke atas dia ada bukak gerai2 makan kat tepi jalan tu..tp ada meja utk mkn kat situ...rasanya sume mee kolok kat sana sedap kot.. :-)

Masyithah Ma'arof said...

ninie... ok dear. TQ so much 4 the useful info :)

Anonymous said...

when r u coming down to kuching? if weekends, i can drive u ard town area. tengok tempat jual kuih lapis, eat laksa n mee kolok...hehehe... u shud get d ikan masin terubuk too! mail me at mae_none@yahoo.com if u do need help k :)

Masyithah Ma'arof said...

hi mae: ooo... so sweeeet of u!! i ke kuching 25-28nov je. tq so much 4 ur kind offer!! tak payah la susah-susah.... segan i. nanti2 i email u kay :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...