Thursday, July 22, 2010

C is for....

Dear Bloggers....

Aktiviti favorite orang perempuan
time hujung minggu... tak lain tak bukan....
mengukur shopping mall... hehehe :)

Kalau di Klang Valley tu...
lokasi-lokasi 'hot' adalah seperti...
Mid Valley, Pavilion, KLCC

Hatta kalau le semua shopping mall ni tutup...
alamat demam menggigil la satu badan!!

Tak payah katakan tutup...
kalau seminggu tak jejak shopping mall pun...
ada kot di antara kita yang cam meroyan....
cam ala-ala senggugut...
*walaupun tak tengah period
cam ala-ala mabuk laut...
*walaupun duduk kat rumah

Kalau tak dapat beli apa-apa pun tak apa...
ambik bau kedai pun dah cukup!!
Well... air cond kat shopping mall ni udara dia cam lain sikit kan?
Cam ada ion-ion positif gitu...
Bila ambik-ambik angin tu cam tenang je fikiran...
cam lega je sengal-sengal sendi!!
Hahahhaha....
wahai para suami... sila geleng kepala!!

Oh... nak cite ni...
I gatal gi masuk kedai


 kat KLCC


Haha.... dah puas belek-belek
C is for CHANEL...
CHICKSTUFFS terjah
C is for CARTIER la pulak :)
Ehem... ehem... nafsu besar sungguh!!

Semua ini kerna

 Oh!!! Selalu lalu je depan butik ni...
tapi kali ni nekad nak masuk jugak
Testing suara... maintain posture... tolak pintu :)

Me:
Excuse me... can I try this ring please
How much is it by the way?

SA:
Rm4340 maam

Me:
*dalam hati*
Huihh... boleh tahan,
cincin boleng takde bling bling pun mahal.
Well... it's Cartier mind you!!
Terus je sarung kat jari.... muat plak tu!!
Wah... jari manis ku size model!!
Hahahaha!!! Ye sila gelak puas-puas.
Alah bagi can la ngan I....
nak jadi model baju tu... kirim salam la ye
Jadi model cincin Cartier pun I rela you!!

SA:
Maam.... to make it easier to wear the ring...
you have to put it down on the table to get a perfect circle...
then you slide it in
So that you won't scratch the rings :)

Me:
*dalam hati*
Alamak!! Malu aku... hahahhaah!!
So much for nak jadi model cincin Cartier
sarung cincin pun fail!!!
Nak tutup malu... terus tanya yang ni pulak...


Oh! The one with the diamonds pun cun jugak...
the same design tapi ada diamonds jarak-jarak
around 6 small diamonds on each band
Series diamond dia kecik gile....
kena pakai mikroskop!!

Me:
How much is it?

SA:
RM 12,000+ maam

Me:
*dalam hati*
Fuiyoo!!! Meletops!!
pastu ada hati plak nak tanya yang ni....


SA:
RM36,000+ maam

Me:
*dalam hati*
Boleh beli Birkin sebiji siot!!
Apakah saving Birkin itu nak lenjan ke cincin ini?
Mode berangan -
sejak bila le dah ada saving Birkin ni sayang oiiiii!!!


Mmm.... shud I ask the price for this one??



*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*

*


*









Oh well.... maybe NOT yet!! :)


Takut nanti tersedak.... hahaha!!


Well... it was a great day indeed :)
I balik dengan senyum simpul berhari-hari
Pejam mata je nampak cincin...
tidur malam pun mimpin cincin...
ala-ala fall in luv kaw kaw lah!!

*adegan dialog di atas banyak 'cakap dalam hati'
supaya maintain vogue & glam... harap maklum... hahahaha!!

*


*


*


Satu hari nanti akan kubeli jugak cincin ini...
tak dapat yang ada bling-bling pun takpe...
janji it's CARTIER :)
*psstt.... darling,
 kalau tahun depan annivessary
tak tau nak bagi hadiah apa...
cincin Cartier ni pun I ok je.... tak yah susah-susah...
pening kepala nak fikir-fikir...
CONFIRM I berkenan gileeerrr!!
Hehehe :)


Chalo darlings!!





2 comments:

yanie said...

tak dpt cincin u ketuk cik abg watches la. watch pun berbaloi..amik Cartier Santos with bling bling.*evil grin*

Masyithah Ma'arof said...

yanie: takpe takpe... i akan sabar menanti! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...